Мешканця Ізюма відправили за грати за домашнє насильство над матір’ю

Фото: ukrinform.ru

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 38-річного місцевого мешканця за ст 126 Кримінального кодексу України (домашнє насильство) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на два роки шість місяців.

Про це Харків Times повідомили у пресслужбі суду.

Раніше обвинуваченого декілька разів притягували до адміністративної відповідальності за домашнє насильство, однак це не вплинуло на його поведінку. 15 та 17 січня він знов принижував рідну людину, лаявся та погрожував.

В судовому засіданні потерпіла повідомила, що її син постійно з нею свариться, поводить себе неадекватно, постійно перебуває в стані алкогольного сп’яніння, погрожує фізичною розправою, виражається на її адресу нецензурною лайкою. Також він забирає у неї гроші, закриває її в будинку, щоб вона не могла сходити за допомогою, відбирає мобільний телефон. Після сварок жінка знаходилась деякий час у лікарні. Потерпіла просила суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі.

Обвинувачений визнав свою провину, зазначив що виражався нецензурною лайкою на адресу своєї матері.  Однак він не знав, що це є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності, просив призначити йому покарання у вигляді громадських робіт.

При винесенні вироку суд врахував, що обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності, і термін покарання за цей злочин ще не сплив. Суд вирішив частково приєднати невідбуту частину покарання у виді одного року шести місяців позбавлення волі і призначити покарання у виді позбавлення волі строком на два роки шість місяців, взявши його під варту в залі суду.

Як повідомляв Харків Times, Дворічанський районний суд Харківської області визнав винним 42-річного місцевого мешканця у вчиненні домашнього насильства та крадіжці (ст. 126-1, ч. 1 ст. 185 КК України). Зловмиснику призначено покарання у вигляді трьох місяців арешту.